Wat is SEPA?

Wat gaat er gebeuren?

Vanaf 1 augustus 2014 bestaat binnen de SEPA (Single Euro Payments Area) een gestandaardiseerde vorm van betalingen.

Er is dan geen verschil meer zijn tussen binnenlandse en buitenlandse incasso’s en betalingen in de deelnemende landen van Europa (alle landen binnen de EU, aangevuld met Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Zwitserland en Monaco).

Wat verandert er?

  • Het nieuwe rekeningnummer heet ‘IBAN’ en banken krijgen een internationale identificatiecode (de BIC code).
  • Als u automatisch incasseert moet u een nieuw incassocontract bij uw bank aanvragen. Lees hier meer over de regelgeving.
  • Als u binnen uw activiteiten gebruikmaakt van incasso-/betaalopdrachten (in groepen/batches), dient u de software waarmee de opdrachten verwerkt worden te vernieuwen. Als opvolger van Clieopatra bieden wij u IBANC waarmee u incasso-/betaalopdrachten kunt aanmaken in het nieuwe SEPA-formaat.

 Door uw software te combineren met het online bestellen van onze abonnementen besparen wij enorm veel tijd … in de maanden voordat het zwemseizoen begint…”Egbert Stuit, Stichting Vlister Openlucht Baden
 Het programma helpt ons om onze klanten sneller en beter te helpen en daarbij bespaart het ons ook nog heel veel tijd.Allert Post, Nederlandse Energie Maatschappij